Actueel

Nieuw telefoonsysteem

Sinds kort heeft Praktijk IJsselhart een nieuw telefoonsysteem. Hiermee bieden we meer opties aan zoals een terugbelverzoek (voor een kortere wachttijd), een vraag stellen via “Moet ik naar de dokter.nl” en beeldbellen met de assistente. Ook is het keuzemenu veranderd. We weten dat elke verandering even wennen is. Als u moeite heeft of problemen ervaart met het nieuwe systeem, laat ons dan weten wat er beter kan. We proberen steeds weer bij te stellen zodat het voor u en ons prettig gaat werken. 

Heb ik de huisarts nodig voor een (nieuwe) verwijzing?

Er zijn een aantal zaken waarvoor u geen (nieuwe) verwijzing en dus de huisarts niet nodig heeft. Bijvoorbeeld als u een second opinion wilt (dit kan uw behandeld specialist voor u regelen) of als u gaat verhuizen en bepaalde controles dichterbij wilt laten doen. Of een extra klacht die de specialist bij u ontdekt. Kijk voor meer informatie op https://verwijsafspraken.nl/.

Wanneer het een nieuwe klacht betreft, hebt u vrijwel altijd wel een verwijzing van ons nodig.

Geen inloopspreekuur meer

Sinds een aantal jaar is het inloopspreekuur vervallen! Hebt u een vraag of wilt u een afspraak maken? Plan uw afspraak online in via MijnGezondheid.net of bel onze praktijk.

Vitamine tekort? Meestal niet!

Vermoeidheid komt zelden door vitaminegebrek. Als u gezond eet en dagelijks buiten komt, maakt uw lichaam voldoende vitamine D. En de meeste mensen hebben een grote voorraad vitamine B12 in hun lichaam. Daarom is bloedonderzoek meestal niet nodig. Alleen voor sommige mensen is het goed om elke dag vitamine D te slikken of vitamine B12 te slikken of te spuiten. Zie de folder van het project Doen of laten: https://doenoflaten.nl/wp-content/uploads/2020/12/folder_def_aanpassing2.pdf of bekijk het wachtkamerfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=PJkZUi7n0bM

E-consult

De praktijk biedt u de mogelijkheid aan om online te communiceren op een beveiligde manier via e-Consults.
U kunt dan niet-spoedeisende vragen online stellen. Voor spoedeisende zaken verzoeken wij u dringend om telefonisch contact op te nemen.

Zo maakt u gebruik van een e-consult
1. Ga naar MijnGezondheid.net
2. Klik op de grote knop inloggen op de hoofdpagina
3. Log in met uw DigiD (via de DigiD app of sms-code)
4. U kunt de e-Consulten vinden onder Mijn berichten
5. Binnen 1-2 werkdagen krijgt u van ons een reactie

Mocht u hier niet uitkomen, dan verwijzen wij u graag naar mijngezondheid.net/ondersteuning.

Toestemming geven LSP

Wij willen u informeren over uw toestemming die nodig is voor uitwisseling van gegevens tussen verschillende hulpverleners. In eerste instantie zijn dat de huisartsenpraktijk, de huisartsenpost en de apotheek.

Alleen met uw toestemming

Wij mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. Zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door het ons te zeggen of door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij de assistente. Ook kunt u online toestemming geven, kijk hiervoor op: https://www.volgjezorg.nl/toestemming